Altijd blijven lachen!

‘’Wat er ook gebeurd, altijd blijven lachen ‘’ is de openingszin van het bekende liedje van Bassie en Adriaan. Wie kent ze niet?

Allememachies, uiteindelijk waren die Bassie en Adriaan zo gek nog niet als je er zo over nadenkt. “En dat noemen ze een domme clown?”
Eerder heb ik al eens een Blog geschreven over dat humor op de werkvloer zo belangrijk is.

In het begin van een nieuw jaar komen vaak toch ook de terugblikken op het vorige jaar.
2020 is denk ik niet voor iedereen het beste jaar geweest, zowel zakelijk als privé. Drommels drommels en nog eens drommels.

Als ik kijk naar het jaar 2020 binnen Carrera Recruitment, is het ook niet zeker alleen maar lachen en feestjes vieren geweest. Waarom dan toch ‘’ Altijd blijven lachen’’?

Lachen is gezond, het vermindert stress en het schijnt ook nog eens goed te zijn voor je immuunsysteem. Wist je bijvoorbeeld dat in de hersenen endorfinen en dopamine worden aangemaakt door de spierbewegingen die bij lachen horen? Die zorgen voor gevoelens van blijdschap en genot. We gaan dus stoppen met “imimimimimimimimimimimi imimimimimimimimimi” en stilstaan bij wat we wel kunnen en dat is humor vasthouden en op waarde waarderen.

Als ik even naar de binnenkant van mijn ogen ga kijken dan……realiseer ik mij dat zeker niet iedereen deze positie heeft om te werken met mensen waar je ook in mindere tijden goed met elkaar door één deur kunt en waar je gezamenlijk een doel nastreeft. Maar het mooie is ook dat je dit zelf kunt veranderen en hulp kunt zoeken om een werkomgeving te vinden die wel bij je past.

Ik hoop in ieder geval dat 2021 voor iedereen een mooi(er) jaar mag worden, met veel lachen!
en hopelijk snel weer meer gezelligheid met vrienden, familie en collega’s. “Ik heb best trek in slagroomtaartjes”

Kim