Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

De kruitdampen van het vuurwerk zijn inmiddels opgetrokken en de meeste kerstbomen liggen alweer afgetuigd op straat. 2017 is afgesloten en voorbij! We zijn inmiddels alweer even onderweg in het nieuwe jaar.
In onze vorige blog hebben wij het er al kort over gehad: Ga jij eindelijk op zoek naar die nieuwe leuke uitdaging?

Als iemand het aan je zal vragen heb je natuurlijk altijd de perfecte baan. Jij werkt bij dat ene bedrijf waar alles perfect geregeld is, je hebt leuke collega’s, over je salaris heb jij niks te klagen en er zijn volop kansen om door te groeien. Jij blijft zeker tot aan je pensioen werken bij deze werkgever!

Maar… is dit echt waar?

Het kan hoor, dat jij net bij dat ene bedrijf zit waarin jij het perfect voor elkaar hebt, maar laten we eerlijk zijn… dit is niet voor iedereen het geval. Een groot gedeelte van de werkende mensen in Nederland zitten in een fase dat ze hun werk echt niet uit kunnen staan.

Het is maandagochtend, de wekker gaat en jij sleept jezelf met de grootste moeite richting je werk.
Waarom is het weekend nu al weer voorbij?! (Baalmomentje to the fullest).
Het moment waarop je jezelf afvraagt; “is dit alles?”, “heb je het hoogtepunt in je carrière bereikt?”.
En dan heb jij ook nog het geluk dat je met die collega’s mag werken die je het liefst naar een andere planeet wenst. Dan rijst de grote vraag: ben je toe aan gas terug of een andere baan?

Als je al een lange tijd dezelfde baan hebt is het niet gek dat je in een werksleur terecht komt. Het is een eigenschap van de mens om te streven naar meer, te streven naar beter. Stilstaan in je carrière kan dan gevaarlijk worden, te denken aan bijvoorbeeld een burn of bore-out, depressie, stress of zelfs fysieke klachten.

Tijdens deze werksleur kunnen de dagelijkse werkzaamheden je ineens tegen gaan staan.
Je irriteren aan de kleinste dingen en de uitdaging/diversiteit is er eigenlijk niet meer, waardoor het een issue wordt.  Niet getreurd het komt goed, je kunt eenmaal niet altijd alles leuk vinden aan je werk. Maar wat als het na verloop van tijd niet goed komt? Als je in je dip blijft?

Onthoud: we werken om te leven, niet andersom!

Hieronder 4 vragen aan jezelf om erachter te komen of jij de optimale WORK-LIFE-BALANCE hebt:

#1           Hoe voel je je na een korte vakantie?
De meeste mensen hebben net een korte Kerstvakantie achter de rug.
Ben jij blij om terug te zijn op je werk? Je collega’s of zakenrelaties het beste te wensen in het nieuwe jaar? Waarschijnlijk is er eind 2017 een Eindejaarsborrel op jouw werk geweest met de verwachtingen voor het nieuwe jaar. Ga jij dit waarmaken? Of is dit voor jou allemaal onzin en kan het je eigenlijk niet zoveel schelen?

#2           Hoe lang voel je je al zo?
Het is heel normaal dat je af en toe een dipje hebt. Iedereen heeft wel eens een baaldag; een belangrijke zakendeal die niet door gaat, een project dat je niet op tijd af hebt gekregen, een foutmelding op een machine waar je niet uitkomt.  Overal loopt er wel eens iets in de soep. Maar als je een langere tijd in een bepaalde routine zit, met tegenzin naar je werk gaat of niet meer gemotiveerd bent, wordt het gevaarlijk. Hoe lang voel je je al zo? Is het niet eens tijd om dit te veranderen?

#3           Zijn er veranderingen mogelijk bij je huidige werkgever?
Wat zou er moeten veranderen zodat jij weer met veel plezier naar je werk gaat? Is dit een andere verdeling van de pauzes? Een ander teammaatje? Meer uitdaging of diversiteit? Of misschien wil je wel 32-uur per week gaan werken in plaats van 40, zodat jij 1 dag in de week je Papa of Mama-dag hebt! Overleg met je werkgever! Zijn er geen veranderingen mogelijk? Dan is het dus tijd om verder te kijken.

#4           Ontslagen worden; wat doet dat met jou?
Stel, je verliest je baan.  Ga jij je werk en je collega’s missen? Of spring jij juist een gat in de lucht, ervaar je een gevoel van vrijheid?  Dan is het dus tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. En diep van binnen weet je dat waarschijnlijk zelf ook wel.

Dus, stroop je mouwen op en kom in actie!

Geen work-life-balance? Hoe nu verder?         

Niet getreurd, wij willen je helpen.

Inmiddels hebben wij al veel kandidaten aan een nieuwe baan geholpen. Een baan met meer uitdaging, een promotie, een andere salariswens of een verandering in het aantal uur dat je werkt.

Geef ons een belletje en laten we samen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Wij maken 2018 jouw jaar.