Solliciteren in December? DOEN!

Solliciteren in December? DOEN!

Het is december! Voor de meeste mensen een maand vol vreugde, saamhorigheid en familietijd, maar ook een drukke maand met veel verplichtingen en stress. De maand waarin we Sinterklaas, Kerst en Oud & nieuw vieren, maar ook de maand waarin we alles nog “moeten regelen” voordat 2017 weer voorbij is. Want 2x knipperen en we focussen ons al op de goede voornemens voor 2018.

Vanuit Carrera Technics proberen wij met JOU mee te denken.
Waarmee kunnen wij jou verlichten in de donkere maand december?

Wat dacht je van solliciteren? Waarschijnlijk is dit niet het eerste wat in je hoofd rond spookt zodra je “december “ hoort, maar juist zo belangrijk! December is de maand in het jaar waarin het juist de tijd is om te solliciteren en laten wij jou daar nou toevallig Tips & Tricks in kunnen geven. Ga lekker zitten, zet je leesbril op, pak een “bakkie” koffie en laat ons jou verrassen waarom het zo belangrijk is.

De meeste bedrijven gaan dicht tijdens de kerstvakantie, maar toch is dit bijna de drukste maand van het jaar. Hierbij moet je niet alleen denken aan het regelen van kerstborrels, kerstpakketten en diners, maar ook de jaarafsluiting en de inventarisatie voor 2018!


Het Budget lijkt nog niet op te zijn!

Een flink aantal (grote) bedrijven staken halverwege het jaar met de zoektocht naar personeel, omdat het geld binnen een organisatie op blijkt te zijn. Maar aan het einde van het jaar blijkt steevast dat er nog budget over is dat op moet. Wanneer de jacht heropend wordt, kom jij natuurlijk als geroepen om deze nobele taak op je te nemen.

Onderscheid jezelf door eerder dan een ander actie te ondernemen!

Uit onderzoek is gebleken dat het juist in december voor sollicitanten de moeite waard is om te solliciteren. De kans op een succesvolle sollicitatie is duidelijk groter dan in de periode van januari tot en met maart. Het heeft daarom meer zin om in december te solliciteren: hoewel het aantal uitgeschreven vacatures laag is, is het aantal zoekopdrachten ook laag. Daardoor zijn er een stuk minder sollicitanten om mee te concurreren.

Extra capaciteit nodig rond de feestdagen

Veel mensen nemen extra vrije dagen op rondom de feestdagen. Bedrijven komen dan ineens handen tekort en huren dus vaak extra personeel in op projectbasis. Het gaat dan meestal niet over een vaste baan, maar wel een kans om jouw gezicht te laten zien, wat bij te verdienen en nieuwe mogelijkheden te creëren. Wie weet neemt het bedrijf jou wel mee 2018 in!

Decembermaand: Netwerkmaand

Netwerken is altijd belangrijk wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan. De feestmaand december staat erom bekend dat er extra veel (netwerk)borrels worden georganiseerd. Maak dus van de nood een deugd, trek je mooiste outfit aan en netwerk er op los.

Bonusuitkeringen

Het einde van het jaar is traditioneel gezien de tijd dat de langverwachte bonussen uitbetaald worden. Voor sommige mensen is dat ook hét moment om hun baan op te zeggen. Zo komen er ineens onverwachte vacatures vrij.


Als het goed is hebben wij met bovenstaande 5-tal redenen een gevoel bij jou getriggerd dat zegt: “Hé, zo gek is het nog niet om te solliciteren in december”. Maak dit jaar het verschil door deze maand hier je focus op te leggen en zo goed voorbereid 2018 in te gaan. Jij maakt het verschil.

Mocht je nou zoiets hebben van; “Waar moet ik nu beginnen?”. Kijk dan even in onze vacature overzicht of jou toekomstige droombaan ertussen staat.

Is dit niet het geval? CONNECT US! Dit kan door te bellen naar 0180 – 422 585 of te mailen naar info@carrera-technics.nl  (op werkdagen geopend van 08:00 – 17:00) en laat ons jou helpen met een goed begin voor 2018.

Wij wensen jou alvast hele fijne feestdagen en een gelukkig 2018, hopelijk tot in het nieuwe jaar!