Vergrijzing; kansen of problemen?

In ons werk spreken wij bijna dagelijks met klanten die binnen nu en een aantal jaren te maken krijgen met het uitstromen van ervaren personeel in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.
Concreet gezegd is het percentage van 55 plussers die aan het werk zijn ligt op 19% in 2016, in 2003 was dit nog 11 % ( Bron RTL Z )
 Het UWV heeft een arbeidsmarktprognose gepubliceerd waarin zij vermelden dat dit percentage de komende jaren verder zal stijgen.

Dit levert niet alleen een probleem op voor bedrijven die te maken krijgen met het verliezen van kennis, maar anderzijds moet een steeds kleinere groep de pensioenkosten opbrengen voor de groep gepensioneerden.

 Vooral binnen afdelingen met een klein team, waar veel technische kennis en ervaring zit kan dit voor bedrijven een flinke strop worden.

Het ideaalplaatje is vaak dat er jongere aanwas voor moet terugkomen die door de ervaren kracht wordt opgeleid en begeleid, maar hoe zeker is het tegenwoordig dat de jongere generatie jarenlang bij 1 werkgever blijft werken?

 Binnen Carrera Technics beseffen wij ons dat het belangrijk is om de Millennial te bereiken, maar dit is niet altijd de juiste kandidaat. Er moet een gezonde verdeling zijn binnen een bedrijf om de technische kennis te behouden. Daarom bemiddelen wij ook met alle liefde de ‘oude rot in het vak’.
Het zal je doen verrassen hoeveel meerwaarde zij kunnen bieden.

 Wij staan daarom klaar voor Schoolverlaters, maar vergeten de 55+er ook zeker niet in het bemiddelen naar een nieuwe uitdaging !