Werven op zachte eisen

In 2017 zijn wij begonnen met een traject om de ontwikkelingen in de huidige arbeidsmarkt bij te blijven en ons steeds meer bekend te maken met Social-Media en Employer Branding.
Dit traject zijn wij ingegaan met het idee dat recruitment mensenwerk is en dat er niet alleen op basis van een CV geworven kan worden.

Momenteel werk ik al iets meer dan 5 jaar bij Carrera en heb ik een goede relatie opgebouwd met een aantal klanten.
Door de jaren heen leer als consultant het bedrijf steeds beter kennen en wordt het werven voor het bedrijf niet per definitie makkelijker, maar ga je steeds meer op andere zaken letten.
Het maken van deze match gaat vaak niet alleen maar over de harden eisen, maar ook de zachte eisen.

De leukste trajecten zijn namelijk die trajecten die gerealiseerd worden op die zachte eisen.
Je moet hierbij denken aan zaken die niet direct meetbaar zijn op basis van een CV of andere documenten van een kandidaat.
Vaak gaat het juist om de competenties van iemand, een stukje persoonlijkheid of de motivatie die iemand kan overbrengen in een gesprek.

In deze trajecten kan ik als consultant de kennis van mijn klant extra benutten en ben je als bureau echt een toegevoegde waarde in het wervingsproces, maar ook naar de kandidaat kun je een goed beeld geven over wat hij/zij kan verwachten bij een eventueel toekomstige werkgever.
Het gaat verder dan alleen een stukje tekst van de website voorlezen en vervolgens de vacature.

Hoe leuk is het als je namelijk weet hoe actief de PV is, wat er allemaal een beetje speelt op een afdeling in de dagelijkse gang van zaken en wat kunt vertellen over de medewerkers die al daar werken.
Ook is het altijd leuk om eerdere successen te kunnen delen van kandidaten die eerder zijn bemiddeld en nog steeds daar met plezier werken.

Kortom! Recruitment is en blijft mensenwerk en het werven van kandidaten gaat soms verder dan alleen een CV naast een vacature leggen.

Dat maakt ons vak nou juist zo leuk!